Натпревар за фотографии од птица за календарот на Македонско еколошко друштво 2022

Натпревар за фотографии од птица за календарот на Македонско еколошко друштво 2022 Известување (01.12.2021) – Избрани се победниците на натпреварот: Мирјана Ѓорѓиевска, Емил Новевски, [...]

Македонско непроценливо богатство – генетски диверзитет на грав

Книгата „Македонско непроценливо богатство – генетски диверзитет на грав (Phaseolus sp.)“ ќе ве запознае со светот на гравот: од каде потекнува, како се одомаќинил, колку видови и типови на грав [...]

Светски ден на птиците преселници 2014 – Дојран

Најдобрата прослава на Светскиот ден на птиците преселници досега. Благодарност до Дојран, дојранчани, птиците и волонтерите од регионот. Фотографии: Ксенија Путилин  The best World Migratory [...]