Научна трибина за состојбите со загадувањето во Република Македонија, Скопје 2016 година

Македонското еколошко друштво на 12.02.2016 година, во Кинотеката на Македонија ја организираше IX научна трибина на тема „Состојбите со загадувањето на животната средина во Република [...]

Симпозиум за заштита на балканскиот рис, Албанија, 2015 година

Цели 10 години поминаа од почетокот на првите иницијативи за заштита на балканскиот рис. По повод овој јубилеј, учесниците во проектот Програма за закрепнување на балканскиот рис, организираа [...]

Трибина на тема „Деградација на реката Треска и нејзините притоки – закани и предизвици“, септември 2012

На 24 септември, во ОУ „Владимир Полежиновски” во Кичево, се одржа трибина на тема „Деградација на реката Треска и нејзините притоки – закани и предизвици”. Организатор на трибината беше [...]