Поддржани вкупно 13 модел проекти во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб –Коритник во трите земји

Во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб –Коритник“ којшто се спроведува во регионот Шара/Кораб –Коритник се поддржаа вкупно 13 проекти на локални организации од Македонија, [...]

Пријавување за Годишна средба на членството на МЕД

Годишната средба на членовите на МЕД ќе се оддржи на 09.12.2021 во 18:00 часот преку ЗУМ. Оваа средба е можност да се запознаете со членството и дел од тимот на МЕД; да ни поставите прашања, да [...]

Натпревар за фотографии од птица за календарот на Македонско еколошко друштво 2022

Натпревар за фотографии од птица за календарот на Македонско еколошко друштво 2022 Известување (01.12.2021) – Избрани се победниците на натпреварот: Мирјана Ѓорѓиевска, Емил Новевски, [...]

Светски ден на птиците преселници и светски ден на ментално здравје – како се поврзани?

Дали птичарeњето навистина може да го подобри нашето ментално здравје? Науката вели да! Сите знаеме дека поминувањето време во природа е пријатно, но има се повеќе докази дека дивиот свет – [...]

Прв партнерски состанок во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“

Во септември 2021 година проектните координатори на регионалниот проект „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“ го одржаа својот прв состанок во живо во Пешкопеа, Албанија и разменија [...]

Планинарска тура на Јабланица

Локалното население ја препознава потребата за заштита на Јабланица На 19 септември во соработка со Фондацијата „Фридрих Еберт“ од Скопје организиравме планинарска тура на Јабланица наречена „По [...]

Меѓународен ден на мршојадците 2021

Предизвик за 2021 „Дали можеме да ги наттрчаме египетските мршојадци?“ Инспирирани од резултатите кои ги постигнавме минатата година, ентузијазмот и радоста на повеќе 180 луѓе од 19 земји кои го [...]