Пролетта Доаѓа – со неа и пилињата

Осамени, беспомошни, мали, неспретни и пуфкасти – Кога ќе видиме пиле на земја на многу од нас ни се пресекуваат колената. Како се нашло тука? Каде му се родителите? Дали паднало од [...]

Кампања ПРОЛЕТТА ДОАЃА

Во Зоолошката градина – Скопје викендов на 07-08.04.2012 со почеток од 12 часот, ќе се презентира кампањата Пролетта Доаѓа. Кампањата ПРОЛЕТТА ДОАЃА се спроведува по трет пат во Македонија [...]

Европски ликовен конкурс на тема „Мојата пролет“, во склоп на кампањата „Пролетта доаѓа“

Правила за натпреварот – Мојата пролет 1.    Натпреварот е во организација на BirdLife International. 2.   Учесниците во натпреварот треба да се помлади од 16 години и мора да го пријават [...]