Осамени, беспомошни, мали, неспретни и пуфкасти – Кога ќе видиме пиле на земја на многу од нас ни се пресекуваат колената. Како се нашло тука? Каде му се родителите? Дали паднало од гнездото? Дали е повредено? Дали му треба помош? Мора да го спасам! Мора да направам нешто…

Нашиот нагон е да ги земеме и „спасиме“, за жал тоа најчесто е погрешен чекор.

Повеќе совети во инфографикот:

Најдов пиле!

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.