Завршен настан на „Зелена комуна Белица“

Територијата на Македонија е преполна со скриени „скапоцени камења“, ова беше заклучокот на завршниот настан на „Зелена комуна Белица“. Жителите на ова кичевско село во изминатата година, ја [...]

Што јадат мечките во Преспа?

За правилна заштита на големите ѕверови, како што се кафеавите мечки, треба детално да ја знаеме нивната екологија. Исхраната е од основно значење и таа треба добро да се утврди пред да се [...]