Го славиме првиот ден од пролетта со отворање на изложбата „Дивите билки од мојот крај“

Во сабота, 21ви март„ со почеток во 12:00 часот (на пладне), во галеријата на домот на културата „Григор Прчичев“ во Охрид, ќе биде отворена изложбата: „ДИВИТЕ БИЛКИ ОД МОЈОТ КРАЈ“. Се работи за [...]

Одбележан Светскиот ден на водните живеалишта со активности во Преспа, 2015

Како и секоја година така и оваа, Рамсарската конвенција дава иницијатива за организирање различни активности во светски рамки, за одбележување на Светскиот ден на водните живеалишта – 2 [...]