МЕД го претстави проектот за планинскиот масив Јабланица-Шебеник на ИПА саем во Тирана

МЕД учествуваше на саем на ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија којшто се одржа на 23 септември во Тирана. Македонското еколошко друштво ги претстави промотивните [...]

Едукативен еколошки камп – Пелистер 2014

Членовите на Еко клубот во Младинскиот Културен Центар (МКЦ) Битола имаа шанса да учествуваат на првиот Едукативен еколошки камп одржан на Пелистер во периодот од 12 до 14 септември.  Кампот беше [...]

Дивите билки од мојот крај – изложба на учениците од подрачјето на Илинска-Плакенска Планина

Изложбата „Дивите билки од мојот крај“ во организација на Арт Поинт Гумно беше отворена во Слоештица во рамките на проектот „Поврзување на луѓето со природата“. Автори на уметничките дела се [...]

30-ина студенти беа гости во НП Јабланица-Шебеник, Албанија – Летен студентски камп во Фуш Студен, Албанија

30-тина студенти од Македонија и од Албанија од 24-30 август 2014 година во Фуш Студен, Албанија учествуваа на летен студентски камп организиран во рамки на ИПА прекуграничниот проект [...]