Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Целта на овие содржини е да ве запознаеме со дивите птици и нивната животната средина, да ги продлабочиме вашите знаења на темата, но и да поттикнеме поинаква љубов кон природата.  Тука се опфатени куси информативни објави и содржини за птиците со кои ќе ви ги претставиме овие неверојатни животни. Птиците се постојано околу нас и ние едвај знаеме нешто повеќе за нивниот живот и заканите за нивиот опстанок. Секоја лекација е нова тема за која ви подготвуваме и интерактивни задачи од 1 до 5 одделение.

Лице за контакт: Ксенија Путилин Стамкоска putilin@mes.org.mk

Лекции

Од
Постирано на

Лекција 5 – Водни птици

Дали знаете какви водни површини има во ваша близина? Дали знаете кои птици можат да се видат таму? За одговори, задачи и дури и уметнички експерименти симнете ја новата лекција ТУКА Како и за [...]

Од
Постирано на

Лекција 4 – Зошто птиците прават гнезда?

Раскошните зелени листови на дрвјата и грмушките кријат неверојатни тајни за птиците – тие ги кријат нивните гнезда! Повеќе за гнездата можете да прочитате тука  Вовед за лекцијата (на [...]

Лекција 3 – Пролетна преселба

Пролетната преселба на птиците е во пол ек! Таа ќе трае до крајот на мај а тоа значи дека секој ден над нашите глави прелетуваат илјадници неверојатни птици. Некои од нив ќе слетаат тука и ќе [...]

Лекција 2 – Со што се хранат птиците

Со крајот на март завршува и сезоната на поставување на хранилки за птици. Зошто? Затоа што тие сега имаат храна во изобилство! Пролетта ја буди природата и птиците околу себе можат да најдат [...]

Лекција 1 – Како да бидеш добар набљудувач на птици

Оваа лекција ве подготвува за набљудување птици. Во неа ќе најдете вежби и задачи кои ви помагаат да најдете и препознаете птици. Уживајте учејќи и пишете ни доколку имате некое прашање. [...]

Почнете да пишувате и стиснете Enter за да пребарате