Оваа лекција ве подготвува за набљудување птици. Во неа ќе најдете вежби и задачи кои ви помагаат да најдете и препознаете птици. Уживајте учејќи и пишете ни доколку имате некое прашање.

Наставници/родители – доколку сакате подобро да се подготвите за оваа лекција можете да гледате едукативно видео тука. Видеото е на англиски и е направено специјално за нашите потреби.

Клик тука за: Лекција 1 со вежби и задачи

Start typing and press Enter to search