Раскошните зелени листови на дрвјата и грмушките кријат неверојатни тајни за птиците – тие ги кријат нивните гнезда! Повеќе за гнездата можете да прочитате тука 

Вовед за лекцијата (на англиски) има тука.

 

 

 

 

А вежбите за оваа лекција ве чекаат тука

Уживајте, набљудувајте дрвја подолго време и пробајте да забележите гнездо! Сега е вистинското време! Кажете ни што видовте!

НИКОГАШ НЕ ДОБЛИЖУВАЈТЕ СЕ БЛИСКУ ДО ГНЕЗДО!

 

Start typing and press Enter to search