Резултати од првиот фото конкурс за Балканскиот зелен појас

Првиот фото конкурс за Балканскиот зелен појас заврши! Им благодариме на сите кои одвоија време да учествуваат. Добивме  111 фотографии, но моравме да избереме 5 најдобри! Првонаградена е [...]

Спој на природа и уметност

Неколку уметници од Гевгелија, Струмица, Скопје и Дојран волонтерски учествуваа на отворениот настан во саботата што се одржа во градскиот парк во Стар Дојран. Користејќи го Дојранското Езеро, а [...]

Академија на CEEweb за Зелена инфраструктура

Почитувани колеги и соработници ве информираме дека CEEweb мрежата организира Академија посветена на Зелена инфраструктура. За таа цел, во текстот подолу, во целост ви ја пренесуваме [...]