Времетраење: 2014 – 2018

Финансиер: Фондација ЦИКОНИА 

Партнери: Европска мрежа на села на штркови, Еуронатур од Германија и Општина Чешиново-Облешево

Цел на проектот: Обезбедување на побезбедни услови за гнездење на белите штркови, здрави предели за хранење во оризовите полиња и силна локална поддршка за зачувување на водните површини.

Лице за контакт: Ксенија Путилин putilin@mes.org.mk

Проектни Активности

Средба на Европска мрежа на села на штркови во Чешиново-Облешево

Од 12-15 јуни 2019 Општината Чешиново-Облешево  беше домаќин на 16-тата средба на мрежата на европски села на штркови. Скоро педесетина претставници од оваа европска мрежа ги посетија белите [...]

Ден на штркот во Чешиново-Облешево е 6 мај!

Со едукативни игри за преселбата на штрковите и уметничка работилница најмладите од Општината Чешиново-Облешево го славеа штркот на 6 мај. Општината одлучи дека и понатаму овој ден ќе се [...]

Општина Чешиново-Облешево го доби признанието Европско село на штрковите 2013

На 23 Мај 2013 година градоначалникот на Чешиново-Облешево го прими признанието за Европско село на штрковите 2013 од страна на Г-дин Габриел Швадерер, извршен директор на ЕуроНатур. Церемонијата [...]

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.