Во неделата на 13 мај го прославивме Светскиот ден на птици преселници! По тој повод МЕД организира едукативни тури за набљудување птици (птичарење) во Градски парк во Скопје. Ова претставуваше одлична можност скопјани да ја запознаат орнитофауната во зеленото градско прибежиште. Интересот беше огромен, а турите беа експресно пополнети. Воедно, учесниците изразија желба вакви тури да се организираат почесто.
Светскиот ден на птиците преселници е иницијатива на Конвенцијата на ОН за зачувување на преселни диви видови, Договорот за зачувување на африканско-евроазиските водни птици и Договорот за птици преселници.

 

 

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.