На Денот на штркот кој секоја година го одбележува Општината Чешиново-Облешево ја посетивме конечно завршената набљудувачница за птици со поглед кон прекрасните оризови полиња. Оваа набљудувачница е уште еден чекор со кој македонското Село на штркови ја потврди својата мисија да ја зачува најгустата популација на штркови. Како дел од нашите честитки за настанот подаривме и два двогледа за набљудување на птици кои се надеваме дека ќе ги користат локалните училишта и останатите посетители на набљудувачницата. Разгледајте ги фотографиите од прекрасната природа и забавата која ни ја приредија учениците:

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.