Времетраење: 2015–2016 г.

Финансиер: Фондација MАВА и Орнитолошко друштво на Швајцарија

Цел на проектот: Да се продолжи со собирање квантитативни податоци за гнездечката фауна во Македонија со цел да се придонесе кон изготвување Атлас на птици гнездилки на Европа и да се зајакнат капацитетите на МЕД за истражување и зачувување на птиците. Дополнително, целта е и да се обучи новата генерација на истражувачи на птици во Македонија.

Лице за контакт: Данка Узунова uzunova@mes.org.mk

Проектни активности

Објавен нов Европски Атлас на птици гнездилки

Најинтересни факти: Европскиот совет за попис на птици (EBCC) го објави вториот Европски атлас на птици гнездилки, кој е значајно достигнување за биолошката разновидност во Европа Значајната [...]

Спроведен тренинг за Атлас на птици гнездилки за сезона 2016 година

Волонтери и поддржувачи на МЕД учествуваа во обуката за Атлас на птици гнездилки која се одржа на 24 април во с.Побожје, Скопска Црна Гора. Целта на обуката е што повеќе луѓе да се запознаат со [...]

Орнитолозите од Европа се собраа во Микулов (Чешка)

Во организација на Чешкото орнитолошко друштво (www.birdlife.cz), Кралското друштво за заштита на птиците (www.rspb.org.uk) и BirdLife International (www.birdlige.org)  во периодот од 6-10 [...]

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.