Општина Чешиново-Облешево го доби признанието Европско село на штрковите 2013

На 23 Мај 2013 година градоначалникот на Чешиново-Облешево го прими признанието за Европско село на штрковите 2013 од страна на Г-дин Габриел Швадерер, извршен директор на ЕуроНатур. Церемонијата [...]

Запознавање на децата од градинката „Мајски цвет“ со дивите животни од нашата природа

With the realization of the final show and celebration of 22nd April, Earth Day, MES finished with the activities for educating 3-6 year old children from the kindergarten Majski Cvet. This [...]

Потпишан е Договор за соработка за Преспа нет – мрежа од невладини организации за Преспа

We are making efforts to improve the natural values of the Prespa region, its biodiversity and population, with the help of mutual international activities! A contract was signed on 29th March [...]

Шанса за живот за златниот орел од Мариово

2nd February, the Water Habitats’ day, could be especially lucky for a young female golden eagle. Mr. Samoil Ilioski found this bird in a very bad condition, it was barely moving, its legs were [...]

МЕД го одбележа Денот на биодиверзитетот – 22 мај, 2013 година

Македонското еколошко друштво со изложба на детски цртежи, прикажување на документарни филмови за биодиверзитетот во Македонија како и саем на локални производи и храна го одбележа Светскиот ден [...]

14-та средба на ЦИЦ Координативниот форум за Централна и Источна Европа

  Работилница – Заштита на балканскиот рис и одржливо ловство со ловен туризам! МЕД и Јавното претпријатие за управување и заштита на повеќенаменското подрачје „Јасен“, заедно со [...]

Годишно собрание на CEEweb

In the period of 5th – 10th November 2012, a MES representative participated in the Annual meeting of CEEweb, the Academy and the working group for sustainable tourism, which took place in [...]