Средбата на членството на МЕД е претходник на средбите на нашето претседателство и нашето собрание, овој пат нашата средба беше одржана на 10 јануари во МКЦ ресторан. Нашите членови ги поздрави претседателот на МЕД, д-р Славчо Христовски, и извршната директорка м-р Робертина Брајаноска, а особена чест ни беше дека на средбата се обрати и основачот на МЕД, д-р Љупчо Групче.

Овој пат на средбата имавме можност и длабоко да им се заблагодариме и да ги пофалиме Хероите на природата, Емануел Лисичанец за неговата работа на зачувување на мршојадците во Македонија и Виолета Јанева за нејзината визионерска поддршка на Селото на штркови. Оваа престижна награда им беше доделена од страна на Претседателот на BirdLife International.

Средбата на членство е форумот на кој нашите членови можат подетално да дознаат на какви проекти работи МЕД, како се спроведуваат нашите програми и стратегии и да влијаат на нашето работење преку делегатот на членство кој е член на Собранието.

За сите кои не можеа да дојдат во прилог се видеата од нашата работа во 2018 година и кратко видео за мрежата на која ѝ станавме партнери за Македонија – BirdLife International.

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.