Времетраење: 2015–2018 г.

Финансиер: Германска федерална фондација за животна средина (ДБУ) и Франкфуртско зоолошко друштво (ФЗС).

Партнер: Бугарската фондација за биолошка разновидност и Еуронатур од Германија.

Цел на проектот: Зачувување на биолошката разновидност со заеднички напори на локалното население, промовирање на одржливи практики на искористување на природните ресурси и биолошка разновидност.

Лице за контакт: Деспина Китанова kitanova@mes.org.mk

Проектни активности

Летоци за велосипедски патеки на Осоговски Планини

Во рамките на проектот „Одржлива иднина за лугето и природата на Осогово“, како резултат на компонентата за развој на одржлив туризам во регионот беа изработени три летоци за велосипески патеки. [...]

Годишна средба на членовите вклучени во мониторингот на диви животни на Осогово

На средбата беа претставени резултатите од актуелниот мониторинг на Осогово и разгледана е Стратегијата на мониторинг мрежа за диви животни на Осогово. Соработка на МЕД и локалните партнери [...]

Работилница за мониторинг на крупни месојади

Во рамки на проектот „Поддржување на одржлива иднина за луѓето и природата на Осогово“ беше одржана еднодневна работилница за мониторинг на крупни месојади и нивниот плен. На обуката присуствуваа [...]

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.