Пролетта за секој од нас започнува со кокиче, со мирисот на првото расцветано овошно дрво, со зеленилото на дрвјата и на земјата! Особено во тешкиве денови на #седидома овие глетки од нашите прозорци, растенија или саксии најлесно ни го разубавуваат денот. Растенијата се неверојатено важен дел од нашиот живот и тие се постојано околу нас. Во обид да помогнеме нашите деца и ученици да ги заскаат со причина и познавање секој четврток од сега па натаму ќе споделуваме образовни материјали на тема растенија.

Започнуваме со нешто за најмалите – вежба и лекција за I и II одделение:

Кријам храна за подоцна 

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.