На 24 септември 2017 во Градскиот парк, во кафулето „Центарал Парк“ – Скопје и околниот простор, се прослави „Денот на зелениот појас“, со низа активности и изложба на фотографии од зелениот појас во Македонија. МЕД преку интерактивни игри им помогна на најмладите да научат нешто повеќе за животот на рисот, инсектите, птиците и дрвјата.

Нашата земја како дел од иницијативата „Европски зелен појас“ втора година по ред го одбележува овој значаен ден и ја подигнува свеста на граѓаните за богатите предели коишто се дел од Балканскиот зелен појас.

Иницијативата „Европски зелен појас“ стреми кон зачувување на значајните предели во Европа кои се зачувале благодарение на намаленото движење за време на студената војна.

 

 

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.