Времетраење: Април 2021 – Септември 2023

Финансиер: Германска федерална фондација за животна средина DBU и Хуманитарна фондација Aage V. Jensen

Соработници: Фондација Еуронатур, Германија, Здружение за зачувување на природата во Албанија (ППНЕА, Албанија), ЦНВП – Организација за поврзување на природни вредности и луѓе, Косово.

Цел на проектот: Локалното население да биде главен двигател кон одржлив регионален развој, како и намалување на заканите по биодиверзитетот во регионот Шара/Кораб-Коритник.

Лице за контакт:   Фросина Пандурска Драмиќанин, pandurska@mes.org.mk     

Проектни новости

Поддржани вкупно 13 модел проекти во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб –Коритник во трите земји

Во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб –Коритник“ којшто се спроведува во регионот Шара/Кораб –Коритник се поддржаа вкупно 13 проекти на локални организации од Македонија, [...]

Прв партнерски состанок во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“

Во септември 2021 година проектните координатори на регионалниот проект „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“ го одржаа својот прв состанок во живо во Пешкопеа, Албанија и разменија [...]

Започна проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“

„Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“ е нов проект којшто МЕД го започна во април 2021 година а ќе се спроведува до септември 2023 година. Главен фокус на проектот е локалното [...]

Start typing and press Enter to search