Времетраење: 01.09.2022 – 30.11.2023

Финансиер: SIDA – Swedish International Development Agency

Kooрдинатор: UNICEF

Спроведувач: МЕД

Соработници: Едукативен центар Негрево, Хидробиолошки институт, Природно научен музеј, Народна техника на Град Скопје, Ботаничка градина и НП. Галичица

Цел на програмата: Оваа програма се фокусира на воспоставување мрежа за искуствено учење која има за цел да поврзе повеќе постоечки места и институции и заеднички да развие образовна програма за поддршка на формалниот образовен процес за учениците од основно и средно образование во нашата земја.

Лице за контакт: Светлана Пејовиќ, Ксенија Путилин, Елена Минова

Новости од проектот

Нова работилница на Мрежата за искуствено учење

Во текот на два дена (20-21.12.2022) во Маврово се сретна Мрежата за искуствено учење за да договори како понатаму ќе се одвива работата во рамките на тековниот проект. Мрежата имаше за цел да го [...]

Мрежата за искуствeно учење ги дефинираше моделот на работа и стратегијата

Во периодот од 31.10 до 02.11.2022 година во Маврово ја одржавме првата тридневна работилница со тимот кој ја претставува Мрежата за искуствено учење и спроведување на првата годишна програма за [...]

 

 

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.