Змиите се дел од нашата животна средина

Овој текст е реакција кон скорешни написи кои поттикнуваат паника во врска со присуството на змии во нашата животна средина и обид да ги информираме граѓаните дека голем дел од змиите кои ги [...]

Теренска лабораторија Преспа

Прекугранично искуство во мониторинг на биолошка разновидност и едукација за зачувување на природата „ПРЕСПАНУВАЊЕ“ 07 – 12 август 2023 година, Стење, Северна Македонија Краен рок за аплицирање: [...]

Повик за доставување понуди за метеоролошка станица

За потребите на проектот: „Воспоставување зелена комуна како модел за одржливо користење на ресурсите, зачувување на биодиверзитетот и намалување на влијанието на климатските промени во регионот [...]

Дивите орхидеи на Македонија

Оваа година се подготвуваме за календар посветен на неверојатната разновидност и убавина на дивите орхидеи во Македонија. Како и изминатите две години ќе ве поканиме да учествувате на фото [...]