Цензус на пеликани

Третиот по ред Цензус на пеликани се одржа на 16 мај 2015 година, на водни површини на 41 локација долж цела Грција. Целта на цензусот беше да се евидентира вкупниот број на пеликани кои ги [...]

Камп за следење на миграција на птици

По четврт пат МЕД организира камп за следење на миграција на птици. Камповите ќе се одржат од средината на август до почетокот на септември на Илинска Планина и Дојран. Кампот ќе се организира во [...]

Друштвен викенд во Албанија

Членовите на ПреспаНет по втор пат се собраа на друштвен викенд. Овој пат дружењето се случи во албанскиот дел на Преспа. Учесниците освен неформална дружба имаа можност да се искачат по падините [...]