Детали за настанот:

Кликни за пријавување

Датум: 29 април 2023
Место: врв Китка
Времетраење: 8 часа
МЕД и ПК „Љуботен“ ја организираат оваа планинарска акција во чест на проф. Љупчо Меловски, долгогодишен претседател на Македонското еколошко друштво, поборник за заштита на природата и учител на многу млади еколози. Љупчо беше и долгогодишен член и поддржувач на ПК „Љуботен“ и активно беше вклучен во многу активности на клубот.
Програма:
07.30 часот- тргнување од с. Горно Количани (над селото)
09.30 часот – пристигнување кај спомен плочата на Љупчо Меловски
11.00 часот – пристигнување до планинарски дом „Китка“
11:30 часот – пристигнување до врв Китка
11.30 часот – 12.30 одмор
12.30 часот – симнување надолу
15.30 пристигнување во селото и завршување на настанот
Информации:
Се работи за средна планинарска тура која започнува од над селото Горно Количани на 750 м.н.в и патеката понатаму продолжува да се движи низ шумски појас до целта, врвот Китка на 1568 м.н.в. Симнувањето е по истата патека. Вкупно искачуваме околу 700 метри. Должината на патеката е 18 km, а вкупно време во еден правец (искачување) е околу 4 часа.
Организација на искачувањето:
Исхраната е во сопствена режија индивидуално предвидена за планинарска тура до 8 часа.
За искачувањето потребна е соодветна планинарска опрема за пролетни услови!
Секој од учесниците треба да биде во добра здравствена и психофизичка кондиција!
Сите индивидуални лица кои сакаат да учествуваат на настанот мора да се приклучат кон одредено друштво/клуб или организирано здружение!
Организаторот го задржува правото за промена на програмата во зависност од временските услови!
НАПОМЕНА
Македонско еколошко друштво и планинарскиот Клуб „Љуботен“ не одговараат за последиците кои би се случиле надвор од оваа програма, како и за учесници кои немаат доставено образец /изјава за пријавување на настанот не меил или во живо.
Образецот / изјавата за пријавување ја има во прилог на следниов линк:https://drive.google.com/…/1R36WBv…/view

Кликни тука за пријавување за турата или кај:  pandurska@mes.org.mk
Контакт лица:
Методија Велевски – 070 782 826
Диме Меловски – 078 393 436

Start typing and press Enter to search

Успешно се пријавивте за известувања од весникот на МЕД.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Macedonian Ecological Society will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.