Едукативна посета на Пешна

Бескрајно сме благодарни на професорката Билјана Гичевски која денеска ја предводеше едукативната посета на пештерата Пешна, која МЕД ја организираше за своите членови. Присутните научија многу [...]

Птичарење во парк по повод Светскиот ден на преселните птици

Македонското еколошко друштво оваа година го одбележа Светскиот ден на преселните птици со активност за членството. Драго ни е што на вака убав начин го одбележавме Светскиот ден на птиците [...]