Прв партнерски состанок во рамки на проектот „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“

Во септември 2021 година проектните координатори на регионалниот проект „Одржлива иднина за регионот Шара/Кораб-Коритник“ го одржаа својот прв состанок во живо во Пешкопеа, Албанија и разменија [...]

Планинарска тура на Јабланица

Локалното население ја препознава потребата за заштита на Јабланица На 19 септември во соработка со Фондацијата „Фридрих Еберт“ од Скопје организиравме планинарска тура на Јабланица наречена „По [...]

Едукативни предавања за мршојадци и труењето како нивната најголема закана

Ова лето во рамките на проектот Балкан Детокс LIFE организиравме едукативни работилници во Витолиште и Горна Бошава. Фокусот на работилниците беше преостанатата популација на мршојадци во земјата [...]

Меѓународен ден на мршојадците 2021

Предизвик за 2021 „Дали можеме да ги наттрчаме египетските мршојадци?“ Инспирирани од резултатите кои ги постигнавме минатата година, ентузијазмот и радоста на повеќе 180 луѓе од 19 земји кои го [...]