Состанок на членовите на мониторинг мрежата за заштита на балканскиот рис

Тимот за балканскиот рис на МЕД на 10 јуни  го организираше редовниот годишен состанок на членовите на мониторинг мрежата кој е и последен од третата фаза на Програмата за закрепнување на [...]

Прекугранична Летна школа во Преспа, Грција – Управување со шуми и пасишта

Дали си студент на Шумарски факултет? Од 18 до 22 јули 2016 на грчката страна на Преспа ќе се одржи ЛЕТНА ШКОЛА за Управување со шуми и пасишта. Дознај повеќе овде. Are you a student at the [...]

Обука за препознавање птици и нивната миграција

ПК Бигла-Илиница ја организираа завршната активност од микрогрантот “Заљубување во птиците”, финансирана од проектот Развој на капацитети за зачувување на преселните патишта за птици долж [...]