International Waterfowl Census (IWC) 2019

For ten years now, on the weekend of 12 and 13 January 2019, MES employees and volunteers conducted bird counting on Macedonia’s three natural lakes, also including adjacent water reservoirs and [...]

Publications

Птичариме во парк vol.2

Ви благодариме за интересот – пополнети се сите групи за Птичарење во парк Vol.2. Следете нè за нови термини!  

Newsletter

Европски денови за набљудување птици, октомври 2016

Македонското еколошко друштво и европското семејство на амбасадори учествуваше во настанот кој обедини 20.000 учесници низ Европа – 5.8 милиони птици видени на миграција за време на [...]

Европски денови за набљудување птици 2014 – истражување на Катлановско блато и забава во Зоолошката градина во Скопје

Викендот на 4 и 5 октомври низ цела Европа беше одбележан како ден за набљудување птици и 40 земји од Европа и Централа Азија организираа настани на кој се набљудуваше фасцинантната миграција на [...]

Годишно собрание на МЕД 2011

The annual meeting of MES took place on 31st January 2011 in the premises of Youth Cultiral Center in Skopje. The amendments of the MES Statute (which are obligatory according to the new law on [...]

Одбележување на Светските денови на птиците преселници во Македонија, 2010

Одбележувањето на деновите на птиците преселници на 8 – 9 мај во дворот на градска библиотека Браќа Миладиновци наиде на значаен интерес од случајните минувачи и од директните учесници кои [...]