Светски ден на биолошка разновиснот 2022

Оваа година фокусот на прославите низ целиот свет е фактот дека зачувувањето на биодиверзитетот е клучот на заедничката иднина на сите живи суштества! За нас, во МЕД, ова е ден кој се слави со особена радост и гордост. Нашата работа е силно посветена на истражување, зачувување и промовирање на биолошката разновидност на Македонија. Еден од предизвиците пред нас е да добиеме широка поддршка, не само кај институциите туку и меѓу граѓаните на нашата држава. Доколку ја подржувате нашата мисија Ве покануваме и да се зачлените во МЕД: https://mes.org.mk/chlenstvo/

 

 

 

Start typing and press Enter to search