Пет години Преспа Нет!

На 29 март 2018 година, Македонското еколошко друштво, Друштвото за заштита на Преспа од Грција и Друштвото за заштита и зачувување на природата во Албанија ја прославија петтгодишнината од денот [...]

Птичариме во парк vol.3

Сите групи се пополнети!

Нашето ново руво!

По повеќе од 45 години постоење и делување во полето на заштитата на природата и промовирање на екологијата како наука решивме дека е време да го освежиме логото и да ја модернизираме нашата веб [...]

Воведна работилница за третото продолжение на проектот „Поврзување на луѓето со природата“

Македонското еколошко друштво во соработка со Plantlife, невладина организација од Велика Британија и Меѓународната унија за заштита на природата (IUCN) продолжи со реализација на проектот со [...]