Клучни закани за птиците преселници во Медитеранот – размена на искуства

Во Никозија минатата недела под покровителство на BirdLife Кипар се одржа работилница на која земјите кои се дел од Медитеранските прелетни патишта разменуваа искуства за намалувањето и [...]

Светски ден на птиците преселници, 2014

Дојран – голем хотел за луѓе и птици! Група на средношколци од Дојран и околината заедно со заинтересираното локално население преку туристичка прошетка в недела на 11 мај ги набљудуваа птиците и [...]

Светски ден на птиците преселници 2014 – Дојран

Најдобрата прослава на Светскиот ден на птиците преселници досега. Благодарност до Дојран, дојранчани, птиците и волонтерите од регионот. Фотографии: Ксенија Путилин  The best World Migratory [...]

Дојран – голем хотел за луѓе и птици

11 мај (недела) 10 ч., Стар Дојран. Група на средношколци од Дојран и околината заедно со заинтересираното локално население преку туристичка прошетка в недела на 11 мај ќе набљудува птици и ќе [...]