Резултати од фото конкурсот за Балканскиот зелен појас 2017

Различноста на зелениот појас низ очите на фотографите, ова се овогодинешните победнички фотографии на фото конкурсот за Балканскиот зелен појас .
Наградата за прво место од категоријата професионални фотографи му припадна на Хелмер Ахмеди за неговата фотографија од глацијалните езера на Крчин.

Bistra

Крчин

Фотографијата од Галичица на Дејан Димиџиевски го освои првото место во категоријата на аматери.

Galichica

Галичица

Во категорија млади првото место го освои Марина Балоски со нејзината фотографија од р. Радика.

Radika

Радика

Им честитаме на победницте!