Други активностиИницијатива за идно прекугранично заштитено подрачје „Шар Планина – Кораб – Дешат“

МЕД како дел од Eco Green Festival во Маврово

Втора обука по проектот Градење на капацитети за НВОи од Косово и Црна Гора

Годишно собрание на МЕД 2011

Годишно собрание на МЕД 2013

Општина Чешиново-Облешево го доби признанието Европско село на штрковите 2013

Запознавање на децата од градинката „Мајски цвет“ со дивите животни од нашата природа

Потпишан е Договор за соработка за Преспа нет – мрежа од невладини организации за Преспа

Шанса за живот за златниот орел од Мариово

Преспа Парк 2000-2013: време за нови иницијативи

МЕД го одбележа Денот на биодиверзитетот – 22 мај

Успешно враќање на Златниот орел во природа

Катерина Бачева – најдобар млад научник за 2012 година

14-та средба на ЦИЦ Координативниот форум за Централна и Источна Европа

Годишно собрание на CEEweb

VIII Меѓународна конференција за Coelenterate Biology (ICCB)

Состанок на Групата за крупни месојади (LCI), Швајцарија, 23-ти мај 2012

Годишна средба на членовите на МЕД

Едукативно предавање за крупните месојадни животни во Македонија

Одбележување на 20 – годишнината од Habitats Directive

Одржана шестата Пан-европска конференција за зелениот појас

Искачување до Титов Врв по патеката послана со шарпланински шафран

„УЧЕСТВОТО НА ЈАВНОСТА ВО ОДЛУКИТЕ И ПОЛИТИКИТЕ ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА – НАШАТА ПРИКАЗНА”, дебата по повод завршувањето на проектот „Активизам на дело”

Орнитолозите од Европа се собраа во Микулов (Чешка)

Европски денови на набљудување на птиците 2011 – Придружете ни се во прославата!

Кампања ПРОЛЕТТА ДОАЃА

Запознавање на децата од градинката „Детска радост“ со дивите животни од нашата природа!

Потпишан е Меморандумот за соработка на МЕД и ЈПУЗПП Јасен

СЕМИНАР „ВЕТЕРИНАРИ ПРОТИВ ОТРОВИТЕ: ТРЕНИНГ-СЕМИНАР ЗА ТОКСИКОЛОШКИ И ПАТОЛОШКИ АНАЛИЗИ НА ВЕРОЈАТНО ОТРУЕНИ ЖИВОТНИ“

ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ – ИЛИНСКА ПЛАКЕНСКА ПЛАНИНА

Работилница за одржливо искористување на лековитите и ароматични растенија и шумските плодови во Западен Балкан

Приклучете се во пребројувањето на обичните видови птици!

Придружете ни се во прославата на светските денови на птиците преселници

Европски ликовен конкурс на тема „Мојата пролет“, во склоп на кампањата „Пролетта доаѓа“

Покана за учество на Јавен ликовен конкурс на тема: БИОЛОШКА РАЗНОВИДНОСТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Европски денови на набљудување птици (EuroBirdwatch 2010) во Македонија

Одбележан меѓународниот ден на биолошката разновидност и Светскиот ден за заштита на животната средина

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ПРЕДЛОГ-ПРОЕКТИ НА МЛАДИТЕ ЕКОЛОЗИ

Изложба на тема: биолошка разновидност во Р. Македонија

Меѓународен научен собир ECOSYSTEMS 2011

Пролетта доаѓа!