Дваесетина волонтери од Битола на 23 мај учествуваа на настанот Колку ги познавам растенијата на Пелистер“ организиран од МЕД и Младинскиот културен центар од Битола. Целта на настанот беше преку интерактивни игри и кратко предавање за флористичкото богатство на националниот парк „Пелистер“, младите да се запознаат со дел од растенијата кои се значајни за планината Баба.

Оваа активност заврши со прошетка по шумската патека од Голема Ливада до планинарскиот дом Копанки, каде учесниците имаа прилика да ги видат растенијата со кои се запознаа за време на предавањата и интерактивните игри.

Start typing and press Enter to search