Времетраење: 2017–2019 г.

Финансиер: Полската национална агенција за Еразмус+

Партнер: ОТОП – Полска, СОС – Словачка, ЦСО – Чешка, СЕО – Шпанија и БВИ – Ирска

Цел на проектот: Да придонесе кон подобрување на еколошкото образование на најмладите ученици (градинка до петто одделение) со цел да се развијат интерес и врска со природата. Проектот ќе обезбеди иновативни и релевантни наставни материјали за воспитувачи и наставници, како и поддршка за нивното вклучување во постоечките наставни планови.

Лице за контакт: Ксенија Путилин putilin@mes.org.mk

Проектни Активности

Подготовки за нови едукативни материјали за птиците преселници

Како што наближува работилницата на која 10 македонски едукатори ќе се обучуваат да користат современи интерактивни образовни материјали сакаме да ви ја најавиме и мобилната апликација преку која [...]

Еразмус+ и птиците нè поврзуваат

Македонското еколошко друштво заедно до пет Европски еколошки организации и Универзитетот од Гданск, Полска го започна проектот „Зголемување на можностите на наставниците и учениците за подобар [...]

 

 

Почнете да пишувате и стиснете Enter за да пребарате