Средба на Европска мрежа на села на штркови во Чешиново-Облешево

Од 12-15 јуни 2019 Општината Чешиново-Облешево  беше домаќин на 16-тата средба на мрежата на европски села на штркови. Скоро педесетина претставници од оваа европска мрежа ги посетија белите [...]

Ден на штркот во Чешиново-Облешево е 6 мај!

Со едукативни игри за преселбата на штрковите и уметничка работилница најмладите од Општината Чешиново-Облешево го славеа штркот на 6 мај. Општината одлучи дека и понатаму овој ден ќе се [...]

Општина Чешиново-Облешево го доби признанието Европско село на штрковите 2013

На 23 Мај 2013 година градоначалникот на Чешиново-Облешево го прими признанието за Европско село на штрковите 2013 од страна на Г-дин Габриел Швадерер, извршен директор на ЕуроНатур. Церемонијата [...]