Работилница за истражување и заштита на евроазискиот рис

Во периодот од 21-25 октомври 2013 година, претставници од МЕД присуствуваа на работилница за истражување и заштита на евроазискиот рис одржана во Берн, Швајцарија. Работилницата беше [...]

Градење на капацитетите кај невладините организации од Црна Гора и Косово, нова средба на планината Комови

Во рамките на проектот „Градење на капацитетите кај невладините организации од Црна Гора и Косово“ се одржа и претпоследната работилница на планината Комови, Црна Гора од 18 до 22 октомври 2013 [...]

Новинари од Македонија и Бугарија се запознаа со убавините на Осогово

Десетина новинари од Македонија и Бугарија ги запознаваа убавините на Осогово од македонската и бугарската страна на планината во рамки на турата организирана во склоп на проектот „Прекуграничен [...]

Успешен почеток на една нова традиција за промоција на Осогово

„Осогово и лично и различно“ беше слоганот на првиот настан за промоција на Осогово кој се одржа на 6 октомври на Пониква. Во склоп на настанот беа организирани велосипедска и планинарска тура [...]